Gildia Metin2 s19
składki będą przeznaczone na ziemię, odnawianie spiritu gildii, gildyjny garnitur i suknie ślubną.
Zbierając razem będzie nam łatwiej dojść do wszystkiego przy niewielkich wkładach wypadających na "głowę".
Ze składek będzie również udzielana niewielka pomoc dla osoby np. skrzywdzonej przez kowala^^ xD
Myślę, że składki nie powinny by tak "sztywno" ustalone... proponowałbym przedział np: 150-250k/tydzień.
Oczywiście to tylko taka sugestia, ale w ten sposób więcej osób będzie w ogóle te składki płacić(choćby w wartości minimalnej). ;p
Buffff
Niech bendzie 50k bo niekturzy nie majom wogule kasy i mysle ze 50k by starczylo
Proste liczenie 50k * ~35 osób daje 1750 na tydzień
Potrzeba z jakieś 60kk na ziemie i ileś tam kk na inne
To policzcie sobie ile zajmie nam samo wykupienie ziemi
Uzbieranie 1kk na dzień nie jest trudne no przy okrutnym pechu to max 3 dni a tu macie 7
Skoro az tak wam trudno zarobić kasę to chociaż 500 moim zdaniem
Nie cwaniakuje na BO po 2-3 godzinach miałem po 100k 200k a zauważcie ze ja nie mam szans głodnymi białymi tygrysami wy możecie isc dropic riby fms kd ku itemy do misji itd macie dużo możliwości ja nic ;/ powiedz mi waleczna ile na wojujesz maja 20 wit 3 sily dzwonek +0 na 32 i czapkę prócz tego nic wiele można na wojować naprawdę ;D
Zależność jest prosta:
Im większe składki tym szybciej będzie ziemia (to oczywiste). A jak macie problemy z kasą (jak obecnie ja)... to jest kilka sposobów dla każdego:
1. DROP MEDALI (to chyba oczywiste) około 500k-1kk/dzień.
2. METKI W M2 (postać ~30lvl z dobrym eq bez problemu może je bić) zarobek nawet 2-3kk/dzień(oczywiście to zależy od szczęścia)
3. KOWAL (Tylko dla ludzi mających za dużo szczęścia )
4. MISJE Z KSIĄG 300-500k dziennie odliczając wydatki na księgi
*Zakładam, że gracie 3-4h dziennie
Ta sonda i tak nie ma większego sensu, puki co najmniej 2/3 członków się na forum nie zarejestruje ... (Założę się, że połowa gildii nawet nie wie o istnieniu tego forum
)
@Scourge
Zaznacz wyraźnie, że składki i oddawanie expa są OBOWIĄZKOWE! Bo inaczej nic nie zdziałamy...
Skoro rejestracja na forum jest obowiązkowa to może by tak jakieś sankcje(kary) nałożyć na tych, którzy się nie zarejestrowali?